Na začetku kariere

Na začetku kariere se lahko znajdemo v srednji šoli, po končani fakulteti, po nekaj letih dela na enem področju ali ob želji po spremembi kariere.

Že več kot 100 let ni človeka, ki bi imel vse informacije o vseh stvareh na svetu. To pomeni, da se odločamo vedno ob prisotnosti določene stopnje tveganja. Ta nam lahko zamegli pogled in jasen cilj se vedno bolj odmika. Želimo sprejeti pametno odločitev, pogosto (vsaj mlajši) pa zadovoljiti tudi pričakovanja staršev, partnerjev ali drugih vplivnih oseb.

Pri izbiri kariere so ljudje pogosto v precepu med tistim, kar si želijo, tistim v čemer so dobri in tistim, kar menijo, da jim bo prineslo zadosten zaslužek. Naj torej izberem varno službo, ki me ne zanima ali poklic, v katerem uživam, pa ne vem ali bom imel zaposlitev?
V resnici je tretji kriterij (zaslužek) posledica odličnosti, ki pa jo dosežemo le če sledimo naši strasti in razvijamo svoje prednosti.

Odstiranje preprek v obliki omejujočih prepričanj, strahov in nasprotujočih interesov nudimo klientom preko coachinga, kjer se osredotočimo na notranjo motivacijo posameznika.

Če si želite pričeti s svojo sanjsko kariero še danes, nas kontaktirajte in skupaj bomo našli pravo rešitev za vas.

Priporočamo tud naslednje INSPIRativne članke: